Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Texter
Texter PDF Print E-mail

Mitt liv har varit fullt av skrivande. Förmodligen för att jag älskar att skriva. När datorn kom frigjorde den massor av kreativitet hos mig. Plötsligt kunde "pennan" följa med i tankarnas hastighet. Det gillar jag. Jag arbetar med många genrer.Utställningstexter:
Under min tid som utställningsproducent vid Ájtte Museum arbetade jag med att förnya utställningstexten som genre. Min strävan var att skriva läsvärda och läsbara texter som lockade till läsning. Placering, form, känsla och innehåll samverkade. Texter på utomhusskyltar har samma problematik som utställningstexter på museer. Det krävs tanke och omsorg när man gör texter som människor ska läsa stående.

Faktatexter: Jag är intresserad av den populärvetenskapliga formen för texter och har arbetat mycket med informativa faktatexter. Bra exempel är "Jokkmokksboken" och ”Den stora naturguiden till pärlorna i Luleå kommun”. Det som roar mig är att skriva faktarikt men på ett mjukare och mer intresseväckande sätt, kort sagt texter som lockar till läsning och berör den som läser.

Tidskriftsartiklar: Jag har under många år medverkat som skribent med text/fotoreportage, oftast med inriktning på natur. Bland tidskrifter där jag medverkat är bl.a. Svensk Jakt, PRO-Pensionären, Miljöaktuellt och Norrbottenskuriren.

Reklamtexter: Reklamtexters kvalitet och ton intresserar mig. Jag har arbetat med flera copy-uppdrag bland annat för Ájtte, Svenskt Fjäll- och Samemuseum, Årrenjarka Fjällby samt i länsstyrelsens projekt ”Naturreservatens år 2004 i Norrbotten”.

Webbtexter: För bl.a. Ájtte Museum och WWF Sverige har jag utformat ett stort antal webbtexter. För Ájtte gäller det bl.a. Laponia, Lapplands Världsarv. Förutsättningarna liknar på många sätt utställningstextens.